El deute del Consell posa en perill la continuïtat de la residència de Bocairent

  • La Generalitat acumula un deute de més de 240.000 euros

VilaWeb
Redacció
23.11.2011 - 12:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El deute que la Generalitat manté amb la residència de la tercera edat de Bocairent supera ja els 240.000 euros, un import que posa en greus dificultats la continuïtat del centre, segons ha denunciat l’alcalde del municipi, Josep-Vicent Ferre. La situació d’asfíxia econòmica ha fet que hi haja proveïdors amb factures pendents de cobrar des de juliol, i que alguns hagen arribat a suspendre els subministraments.

D’acord amb les dades que ha fet públiques l’Ajuntament de Bocairent, la Residència de la tercera edat ‘Sagrat Cor de Jesús’  que gestiona el consistori a través d’un patronat municipal, viu una ‘situació crítica de falta de liquiditat’ a causa del deute de la Generalitat Valenciana. A finals d’octubre, la quantitat pendent de cobrar era, a finals d’octubre, de 137.087,72 euros, import corresponent a la part proporcional de les 20 places  concertades amb la Conselleria de Justícia i de Benestar social des  de la reobertura del centre el 7 de març passat, i al 60% preceptiu de la subvenció contemplada en els pressupostos autonòmics del 2011. A més, el Consell té pendent de pagar 109.413,29 euros de  la reforma integral realitzada a les instal·lacions dins del Pla Confiança.

L’alcalde assegura que la situació pot dur l’Ajuntament a trobar-se amb ‘greus dificultats per a fer efectives les nòmines de desembre’, perquè ‘el nostre sentit de la responsabilitat i de la solidaritat amb els més  febles ens obliga a assumir la situació actual i a posar els drets  dels usuaris –persones majors i dependents– i dels seus familiars per damunt de qualsevol altra consideració’.

A primers de novembre ja es va remetre al conseller Jorge Cabré un escrit en què es reclamaven els diners urgentment. Altres gestions s’han fet també a la Direcció Territorial, però no han obtingut cap resposta.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any