La vaga a les universitats es tanca amb manifestacions a les capitals del país

  • Els convocants van qualificar d'èxit la jornada de vaga a les universitats públiques

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
18.11.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Milers de manifestants, entre estudiants, professors i membres del personal d’administració i serveis (PAS) de les universitats, van marxar ahir el vespre pel centre de Barcelona. Al migdia s’havien fet les manifestacions a Alacant, Castelló, Girona, Lleida, Palma, Tarragona i València. Segons els organitzadors, la marxa de Barcelona va comptar amb la participació de 20.000 persones en tot el seu recorregut.

La marxa de Barcelona va ser la més concorreguda de totes, per bé que la guàrdia urbana va comptar deu mil manifestants i la CUP assegurava que van ser ben bé trenta mil. Els estudiants van cantar proclames en contra de les retallades i van denunciar que el govern està impulsant polítiques amb l’objectiu de ‘privatitzar’ les universitats. Abans d’iniciar la marxa, els membres de la Plataforma en Defensa de les Universitats Públiques (PUDUP) van qualificar d’èxit la jornada de vaga a les universitats ja que van assegurar que l’activitat s’havia paralitzat en moltes facultats.

El matí i el vespre, els estudiants van tallar la Gran Via, a l’alçada de la plaça Universitat, i la Diagonal, prop de la zona universitària, i també l’AP-7 i la B-30 a Bellaterra. A mig matí, van tallar durant uns quants minuts la línia de FGC entre les estacions de Sant Joan i Sant Quirze. Els trens van anar recuperant progressivament la normalitat.

Jornada de vaga a les universitats

Totes les accions de protesta coincidien amb la vaga convocada a les universitats i els instituts de secundària. Estudiants, professors i el personal dels centres públics catalanes eren cridats a fer vaga contra la retallada del finançament. Una retallada del 17% que els convocants afirmen que el govern vol ampliar al 33%, i això fins el 2014. La Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP), convocant de la vaga ensems amb el SEPC i la CGT, es queixa que la universitat es troba ‘al servei del mercat i no de la societat’ i que, per tant, ‘de ben poc servirà per superar la crisi’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any