‘La tertúlia proscrita’

Els Castellers de Vilafranca carreguen el tres de deu

  • Ho han fet per la diada castellera de Tots Sants · Els Minyons, que el van tenir a tocar a Girona, el provaran de nou a final de mes

VilaWeb
Redacció
01.11.2011 - 13:48

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els Castellers de Vilafranca han aconseguit carregar el tres de deu amb folre i manilles durant aquesta diada de Tots Sants. Poc després de fer l’aleta, la construcció ha fet llenya, però la satisfacció dels Verds és alta, tenint en compte que feia cinc anys que no aconseguien carregar aquest castell. El programa amb què els Verds es presenten avui a plaça és molt ambiciós: a més del tres de deu, provaran el quatre de nou net i la torre de nou amb folre.

A la plaça més castellera, els acompanyen en aquesta jornada els Capgrossos de Mataró, els Castellers de Sants i els Xiquets de Tarragona.

Verds i Minyons revifen la cursa pel tres de deu

Aquest final de temporada castellera els Minyons de Terrassa i els Castellers de Vilafranca han revifat la cursa per realitzar la construcció més alta que mai s’ha vist, el tres de deu. Els terrassencs, els únics que l’han aconseguit descarregar, van estar a punt de fer-ho aquest cap de setmana passat a Girona, però la canalla es va fer enrere; avui els Verds l’han aconseguit carregar per Tots Sants, l’actuació amb què acostumen a posar punt i final a la temporada.

El tres de deu torna a ser protagonista de les últimes diades d’enguany de verds i malves, amb un regust de l’històric novembre del 1998, quan els Castellers de Vilafranca van carregar, el dia 15 d’aquell mes, per primera vegada el monstre de deu pisos; i només una setmana després, els Minyons de Terrassa el van descarregar. L’última vegada que s’ha vist descarregat fou el 17 de novembre del 2002, al Raval de Montserrat de Terrassa.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any