L’Ajuntament d’Elx, del PP, expulsa el llegat de Miguel Hernández

  • Feia vint-i-sis anys que estava dipositat a l'arxiu municipal

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
18.10.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els hereus del poeta Miguel Hernández dipositaran en un banc el seu llegat, després que l’ajuntament d’Elx, que el custodiava des de feia vint-i-sis anys, hagi assegurat que suposava una despesa inasumible. Són més de 5.000 documents, manuscrits i objectes personals del poeta d’Oriola, que fins ara estaven dipositats a l’arxiu municipal. La família ha assegurat que el conveni subscrit a finals de l’any passat amb l’ajuntament no preveu que els hereus percebin tres milions d’euros en els pròxims 20 anys, com assegura l’actual equip de govern encapçalat per la popular Mercedes Alonso, sinó 1,6 milions d’euros, a raó d’uns 80.000 euros bruts anuals en concepte de drets d’imatge i drets d’autor, per l’ús del material que compon el llegat.

Segons informa Europa Press, els hereus reclamaran aquesta quantitat judicialment, a través d’un litigi contenciós administratiu, i alhora es querellaran contra l’Ajuntament d’Elx per danys morals i danys a la seva imatge. La família ha explicat que el cost per l’ajuntament no era significatiu perquè els diners havien de sortir dels ‘souvenirs’ que utilitzessin el nom de Miguel Hernández com a marca, i que es vendrien en la botiga del futur museu dedicat al poeta.

Aquesta acció de l’Ajuntament d’Elx també implica la paralització de totes les activitats culturals dedicades a Miguel Hernández, tan al País Valencià com a fora.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any