L’humor corrosiu de Xavi Castillo, a Barcelona

  • Representa 'Hamlet? Això ho pague jo!' a la sala Muntaner fins el 6 de novembre · Us en brindem alguns fragments, i una entrevista amb ell

VilaWeb
Redacció
17.10.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Els qui sigueu del PP, gaudiu com els altres, però apreteu el cul i aguanteu!’, diu tot just començat l’espectacle. I en acabat fa una successió d’imitacions, esperpèntiques, grolleres i corrosives, que fan quasi impossible no rebentar-se de riure. És pura sàtira política, diu Xavi Castillo, actor i ànima de la companyia de teatre valenciana Pot de Plom. ‘Hi ha qui diu que sóc exagerat, però jo em pense que no, que encara faig curt, tal com tenim el pati a València’, explica (vídeo).

Això sí, ja hi ha una bona colla de pobles valencians on ho té molt difícil per actuar-hi, segons explica, per pressions directes de batlles del PP a entitats i organitzacions cíviques. De fet, recentment, la seva actuació ha estat vetada a Bocairent i a Novelda i ha tingut problemes a Xàtiva.

Castillo és aquests dies a Barcelona presentant a la Sala Muntaner l’espectacle ‘Hamlet? Això ho pague jo!‘, en el qual ell és l’únic actor a escena. Hi fa de Rita, de Camps, de Ricardo Costa, de Carlos Fabra, de Rus, de Papa i, com no, d’un dels seus personatges més emblemàtics: el capità moro, d’Alcoi, ciutat natal de Castillo. De Hamlet, n’hi ha poc; però de tota la resta, cabassos.

En aquesta entrevista en vídeo, que inclou fragments de l’espectacle, Castillo parla de l’obra, de la seva manera d’entendre el teatre i de la política valenciana. L’espectacle es pot veure fins al 6 de novembre (horaris).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any