Anglada, a judici per incitació a l’odi racial

  • És acusat, ensems amb un ex-regidor de PxC, d’haver distribuït pamflets que calumniaven la comunitat magribina de Vic

VilaWeb
Redacció
17.10.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui comença a Manresa el judici al dirigent de Plataforma per Catalunya, Josep Anglada, i a l’ex-regidor d’aquest partit de la capital de Bages, Joan Carles Fuentes, per incitació a l’odi racial i per la difusió d’informacions injurioses.

En concret, són acusats d’haver editat i publicat un pamflet, arran de les eleccions municipals del 2007, en què, suposadament, un grup de marroquins cridava a votar qualsevol partit, fora del d’Anglada, que expulsaria ‘tots els nostres companys il·legals’.

 

Carlos Fuentes, llavors candidat a regidor per aquest partit, va confessar que havia encarregat la impressió i la distribució d’aquests pamflets per motius electorals. En canvi, el pamflet deia que els autors eren marroquins.

El fiscal demana per a tots dos la pena d’un any i mig de presó i la inhabilitació per a presentar-se a les eleccions amb suspensió de càrrecs públics també durant un any i mig.

L’associació SOS Racisme demana tres anys de presó per a Anglada i dos anys per a Fuentes, amb inhabilitació per a presentar-se com a candidat i per a exercir càrrecs públics també per dos any,s i una multa

L’acusació particular, exercida pel Centre Cultural Islàmic de Vic, la Comunitat Musulmana de Vic i Veus Diverses, també demana tres anys de presó per a Anglada i dos per a Fuentes, a més d’un any de suspensió d’activitats i la clausura dels locals de la Plataforma per Catalunya.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any