La tertúlia proscrita

Iniciativa i Equo acosten posicions

  • Herrera vol fer un grup parlamentari al congrés amb els diputats d'Equo, Compromís i d'IU

VilaWeb
Redacció
26.09.2011 - 16:59

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Iniciativa (ICV) i Equo han estret avui llaços signant un acord d’associació i protocol de relacions en el qual les dues formacions aassumeixen fer estratègies conjuntes i el compromís de presentar-se juntes a les eleccions europees, i el que evidencia la distància que existeix actualment amb IU. En conferència de premsa, el secretari general d’ICV, Joan Herrera, ha explicat que l’objectiu de l’acord és reunir en un sol grup parlamentari els seus diputats, els d’Equo, els de Compromís i també els d’IU, destacant que els estendrà la mà en el cas que no puguin formar grup. Herrera ha explicat que la coalició amb EUiA, el referent català d’IU, es mantindrà.

Segons Herrera l’esperit de la coalició amb EUiA consisteix en ‘no impedir les relacions d’Iniciativa amb Equo, ni les d’EUiA amb Izquierda Unida’, però tampoc ‘imposar res’. I és que en el darrer consell nacional d’Esquerra Unida, els militants van votar a favor d’ocupar el número 2 a la candidatura conjunta per a les eleccions espanyoles. Una qüestió que encara no ha estat resolta i que Joan Herrera considera que s’ha de tractar en l’àmbit intern dels dos partits.

L’associació amb Equo és un acord a llarg termini i, entre més, preveu que, en cas d’aconseguir representants en les properes eleccions, els dos partits formin part del mateix grup parlamentari. Aquesta situació ‘no seria incompatible’ amb revalidar l’aliança amb IU al congrés, consideren. ‘Volem facilitar la feina parlamentària de tots aquells components d’esquerres que vulguin fer feina al congrés’, ha dit Herrera. De fet, la idea del dirigent ecosocialista és crear un gran grup de partits de l’esquerra verda si els resultats ho permeten.

Així, Equo no es presentarà al Principat en les eleccions al congrés. Sí que té previst de fer-ho, en coalició amb ICV, als comicis europeus del 2014. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any