Cap a la independència amb moto

  • Els Motards Independentistes expliquen a VilaWeb la II Manifestació Independentista de motoristes

VilaWeb
Redacció
09.09.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’any passat, per la Diada, desenes motocicletes carregades d’estelades van recórrer, per sorpresa de molts, unes quantes carreteres del Principat entre Vic i Barcelona, fent volta per Manresa, Igualada i Vilafranca. Era la primera manifestació independentista a cavall d’una moto, organitzada per un grup d’amics amants de la motocicleta. Vist l’èxit de convocatòria, però, i tenint en compte el moment polític que viu el país, van decidir al febrer constituir-se com a associació, els Motards Independentistes, i van reunir vuitanta motos en una nova altra concentració amb motiu de la consulta sobre la independència del 10 d’abril.

I ara han organitzat ‘de manera més formal i seriosa’, la II Manifestació Independentista en Moto. En aquest vídeo, uns quants membres de l’associació visiten VilaWeb i expliquen d’on va sortir la idea i com preparen la marxa d’enguany, en la qual esperen aplegar encara més motos que l’any passat, probablement arribant a un centenar.

‘Fa anys que molts de nosaltres tenim aquests dos sentiments, el ‘motard’ i l’independentista’, explica Enric Piera, membre de l’associació, que afegeix que amb l’ajuda de les xarxes socials (grup al Facebook) l’entitat viu un moment d’expansió i no para de rebre adhesions. ‘A diferència d’altres associacions, en la nostra hi són benvingudes totes les motos, de la cilindrada que sigui, grans o petites’, diu. Això sí, puntualitza, ‘respectant tots els límits de velocitat; no solem passar dels noranta quilòmetres per hora i no fem bestieses’.

El recorregut

La marxa comença a Vic a les 9.00. A les 10.00 passa per Manersa, a les 10.45 per Igualada, a les 11.45 per Vilafranca i a les 12.45 fa una parada a les columnes de Puig i Cadafalch a Montjuïc. Un cop allà, on s’espera que hi hagi més motoristes esperant i públic, les motos faran una volta per la muntanya de Montjuïc, abans d’arribar a l’Arc de Triomf, a la Fira d’Entitats, a les 13.30.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any