Quaranta-sis CAP del Principat tancaran el servei d’urgències nocturnes a partir de demà

  • Els mossos d'esquadra desallotgen el matí quatre centres sanitaris del Vallès Occidental · Eren ocupats des de principis de mes en protesta contra la supressió del servei d'urgències

VilaWeb
Redacció
31.08.2011 - 21:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Vint-i-un centres sanitaris d’atenció primària (CAP) del Principat tancaran a partir d’aquest setembre el servei d’urgències nocturn i els caps de setmana. Vint-i-cinc més ja ho van fer aquest agost. El Departament de Salut justifica el tancament d’aquests serveis ‘per evitar carències en una mateixa àrea territorial i evitar duplicitats de centres infrautilitzats’.

Els mossos d’esquadra, a petició del departament de Salut, han desallotjat diferents grups de persones que ocupaven, com cada nit des de fa setmanes, els centres d’Atenció Primària (CAP) a Badia, Sabadell, Santa Perpètua i Castellar del Vallès. Uns cent cinquanta agents han impedit que els manifestants poguessin passar la nit als CAP i els han fet fora entre les dues i les quatre de la matinada. Les ocupacions eren accions de protesta per la supressió del servei d’urgències nocturnes d’aquests CAP.

Salut, a través d’un comunicat, ha justificat els desallotjaments assegurant que les condicions de seguretat i de salubritat dels locals ‘s’havien degradat progressivament’. I afegeix que ‘respecta escrupolosament el dret dels ciutadans a opinar i manifestar-se pacíficament’, però que ‘rebutja i lamenta les accions de protesta que suposen l’ús inadequat dels equipaments sanitaris, que ocasionen molèsties per a pacients i professionals, i que impedeixen el normal funcionament d’alguns centres’.

Una de les entitats manifestants, Altraveu Castellar, també ha fet un comunicat en què condemna el desallotjament i les ‘tàctiques intimidatòries’ de la policia i explica que ‘es reprimeix una protesta pacífica en defensa del dret a la sanitat, reconegut a la mateixa constitució’. En el comunicat l’entitat convida a continuar la protesta aquesta mateixa nit i a participar en la manifestació convocada per al 2 de setembre a Barcelona.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any