Brussel·les aplaudeix el ‘pas endavant per a reforçar el govern de la zona euro’

  • Zapatero ho considera un avenç per a la unió econòmica

VilaWeb
Redacció
17.08.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Comissió Europea, José Manuel Durão Barroso, ha valorat positivament les propostes d’Angela Merkel i Nicolas Sarkozy de reforçar la governabilitat econòmica de la zona euro. ‘És un compromís polític més en favor de la sostenibilitat de les finances públiques a llarg terme’, ha dit, ensems amb el comissari econòmic Olli Rehn, perquè ‘un format regular i freqüent de cimeres de l’Eurozona, amb un president permanent, reforcen l’estabilitat i la direcció política’.

 

‘Els envits que hem de superar fan veure més clarament encara que una moneda compartida implica una responsabilitat compartida i una coordinació més estreta de qualsevol política econòmica.’ Per això les propostes dels mandataris de França i d’Alemanya ‘són un pas endavant ben rebut per a reforçar el govern de la zona euro’.

Abonant el compromís de Sarkozy i de Merkel de presentar la proposta d’un impost de transacció financera al setembre, Brussel·les té pensada una acció legislativa en el mateix sentit, segons Barroso. ‘L’impost de transacció financera serà un instrument bàsic perquè el sector financer faci una contribució més justa als comptes públics’.

Un avenç per a la unió econòmica

Pel president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, la reunió entre Merkel i Sarkozy ha estat un avenç important per a la unió econòmica, segons que va dir després d’una reunió amb la vice-presidenta econòmica, Elena Salgado, el ministre de Foment, José Blanco. De fet, el consell de ministres aprovarà, dimecres de la setmana entrant, un seguit de mesures d’acord amb els compromisos adquirits per a consolidar la fiscalitat i reduir el dèficit públic. Entre aquestes mesures, hi ha la d’augmentar els pagaments a compte a les grans empreses, de flexibilitzar els contractes a temps parcial i de millorar la gestió de l’impost de societats.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any