Rubalcaba aposta per reformar les diputacions provincials

  • Diu que tal com funcionen i s'organitzen actualment, 'sobren', i que cal revisar-ne el paper

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
16.08.2011 - 14:33

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El candidat del PSOE a la presidència del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha apostat avui per reformar de manera profunda les diputacions provincials perquè tal com funcionen i s’organitzen actualment, ‘sobren’. En una conferència a la Universitat Internacional Menéndez Pelayo de Santander, Rubalcaba ha dit que reorganitzar les administracions públiques per tal de reduir despeses, era positiu.

Responia així a una pregunta sobre la possibilitat que l’estat espanyol abordi una reorganització com ha fet Itàlia, que ha suprimit una trentena de províncies i milers d’ajuntaments. Dels ‘quatre nivells’ que té l’administració espanyola, estat, comunitats, províncies i ajuntaments, ‘n’hi ha un que forma part d’una estructura del segle XIX que cal que ens replantegem’, ha dit.

Per Rubalcaba, si les diputacions ‘volen continuar fent el mateix que han fet fins ara, sobren’. Per això ha apostat per ‘adaptar-les als tres nivells de l’administració, que estan consolidats. Cal revisar profundament el seu paper’, ha conclòs.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any