Més de mil veïns de Lloret es manifesten en silenci per reivindicar un turisme de qualitat

  • El clam popular ha recorregut l'avinguda Just Marlés, focus dels conflictes i carrer que concentra 27 de les 45 discoteques de la població

VilaWeb
Redacció
15.08.2011 - 21:17

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Uns mil cinc-cents veïns de Lloret de Mar (la Selva) s’han manifestat avui en una marxa silenciosa per refusar els aldarulls de la setmana passada, que van acabar amb una vintena de detinguts, i per reivindicar un turisme de qualitat. La manifestació, que ha sorgit com a iniciativa ciutadana, ha recorregut l’avinguda Just Marlés, que ha estat el focus dels conflictes amb joves turistes i que concentra 27 de les 45 discoteques de la població. La marxa ha acabat davant de l’ajuntament, on s’ha llegit un manifest en favor de la ciutat i de l’oci pacífic. Els manifestants han demanat un canvi en el model turístic i la fi del ‘turisme de borratxera’ que dóna mala imatge de Lloret.

L’ajuntament fa tancar la discoteca Colossos

Precisament, l’Ajuntament de Lloret de Mar ha fet tancar aquest cap de setmana la discoteca Colossos, on van començar els aldarulls, per deficiències elèctriques. Després d’una inspecció al local, els tècnics municipals van detectar-hi irregularitats en el sistema d’electricitat. Per aquest motiu, i per evitar que es pugui repetir un episodi com el de dijous, l’ajuntament va ordenar divendres el tancament cautelar del local. La discoteca no podrà tornar a obrir fins que no hagi reparat les deficiències.

Catorze detinguts per fets similars l’any 2004

L’11 d’agost del 2004 hi va haver catorze detinguts a Lloret de Mar en una batalla campal entre turistes i policies, que també va acabar amb destrosses al mobiliari urbà. En aquell cas, només va arribar al jutjat un dels detinguts, de nacionalitat espanyola, que va ser absolt. La resta d’arrestats, que eren turistes majoritàriament italians, van quedar sense càrrecs.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any