Una polèmica votació deixa el candidat de Compromís fora del Consell Valencià de Cultura

  • El PP ha retirat el seu nom de les butlletes de votació a les Corts · Compromís denuncia irregularitats en la votació i demana a la mesa que no es destrueixin les butlletes

VilaWeb
Redacció
14.07.2011 - 19:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El candidat de Compromís al Consell Valencià de Cultura (CVC), l’escriptor Joan Francesc Mira, ha quedat fora de l’organisme perquè el PP ha retirat el seu nom de la butlleta de votació a les Corts, que havien d’apovar-ne la nova composició. El PP acusa Compromís d’haver trencat el pacte sobre la renovació de les llistes del consell d’administració de RTVV i del consell assessor de RTVE al País Valencià, en la qual la coalició només ha votat els propis candidats.

En canvi, Compromís ha anunciat que presentarà un recurs contra l’elecció dels membres del CVC perquè considera que hi ha hagut ‘múltiples irregularitats’ en la votació i ja ha sol·licitat a la mesa de les Corts que no en destrueixi les butlletes.

La votació per a la renovació del CVC ha estat polèmica perquè s’han utilitzat butlletes amb formats diversos. Per una banda, hi havia les mecanografiades, que ja no incorporaven el nom del candidat socialista, Josep Martí, perquè s’ha descobert una incompatibilitat entre el seu càrrec de batlle i la participació al CVC. Per l’altra, les que han fet servir els diputats del PP, que estaven escrites a mà i sense el nom de Joan Francesc Mira, però sí el de Josep Martí. Abans de començar la votació, el president de la cambra, Juan Cotino, ha avisat que donaria per bons tots dos formats de butlleta.

També abans que es comencés la votació, el portaveu de Compromís, Enric Morera, ha demanat que es retirés de l’ordre del dia aquesta elecció i ha alertat que, a més de Martí, hi havia més causes d’incompatibilitat d’altres candidats al CVC. Morera ha demanat als serveis jurídics de les Corts que facin un informe sobre la compatibilitat dels candidats proposats i ha afegit que ‘votar una llista de persones incompatibles és prevaricar’. La mesa ha denegat la petició i la votació s’ha fet.

Un cop acabada la sessió, la portaveu adjunta de Compromís, Mònica Oltra, ha denunciat les irregularitats en el procés d’elecció dels candidats i ha assegurat que les butlletes amb el nom de Josep Martí (les del PP) eren nul·les per aplicació de l’article 178.3 del reglament. Si fos així, no hi hauria acord perquè no s’arribaria als dos terços de la cambra que marca la llei per a escollir els representants del CVC.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any