Mas anuncia que no hi haurà inversió pública en un any i mig

  • Camacho avisa que el suport de Mas a Zapatero no ajuda a un acord en pressupostos

VilaWeb
Redacció
27.06.2011 - 11:47

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha defensat que el sector privat tingui més protagonisme en el sector públic argüint que els recursos de les administracions són limitats. En una conferència sobre la col·laboració entre sector públic i privat per sortir de la crisi, ha pronosticat que no podrà haver-hi inversió pública en un any i mig com a mínim a causa del procés de sanejament del dèficit.

‘En aquestes últimes dècades, els polítics hem comès l’error d’explicar a la gent que des de la política es pot fer tot. Des de la política no es pot i, fins i tot, no s’ha de resoldre tot. Hauríem de passar del ‘què necessiteu’ al ‘què necessitem’, i després pensar com, on entra la col·laboració público-privada’, ha argumentat.

Mas ha demanat la iniciativa de ciutadans i d’empreses, ja que considera que no podrà haver-hi inversió pública almenys en un any i mig. ‘Tot allò que és ajudar l’economia productiva ja s’ha començat a reduir. La pregunta ara és quant de temps podem aguantar això sense castigar la modernització del país’, ha dit Mas, que ha apostat per començar a parlar de colideratges, coprotagonismes i corresponsabilitats,

Per al president Mas, hi ha ‘grans oportunitats de col·laboració’ en els sectors d’educació i de sanitat ‘si cadascú té el seu paper’, i ha afegit que les retallades a mig i llarg termini no podien centrar-se en sectors no socials, com ara les infraestructures, perquè això ‘faria mal a la modernització del país i la base de la reactivació econòmica’.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any