Els diputats condemnen les agressions dels ‘indignats’

  • De Gispert ho qualifica d'atemptat a la democràcia · Mas ho troba intolerable

VilaWeb
Redacció
15.06.2011 - 11:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els diputats del Parlament de Catalunya han condemnat les agressions de grups d’indignats’ contra els parlamentaris. El president de la Generalitat, Artur Mas, ha dit que era intolerable que els diputats haguessin d’utilitzar mètodes com l’accés amb helicòpter per entrar al parlament i que hi hagués violència fora. La presidenta del parlament, Núria de Gispert, ha qualificat els incidents ‘d’atemptat a la democràcia’.

‘Des de fa trenta-un any aquest parlament ha celebrat les seves sessions plenàries amb normalitat. Els demano que avui continuem amb questa normalitat’, ha declarat al començar la sessió.

El diputat de CiU Carles Puigdemont ha escrit un apunt al seu bloc, titulat ‘De la indignació a la indignitat’, en què ha explicat: ‘Avui he patit pels companys, de tots els partits, que han estat objecte d’agressions més o menys violentes. A mi només m’han intentat una estrebada de la bossa on duc l’ordinador, i m’han entorpit l’accés en un moment determinat, quan algú s’ha posat al meu davant i m’ha obstruït. Res que no hagi superat amb l’ajuda d’alguns concentrats que han contribuït a evitar que la cosa anés a més i, naturalment, a la professionalitat dels Mossos que estaven a l’aguait. Però he patit sobretot per la imatge del meu país i per la grapejada al meu Parlament que han perpetrat una minoria molt sorollosa’.

La diputada del PSC Montserrat Tura, que ha estat ruixada amb pintura, ha lamentat els fets. El PSC ha emès aquest comunicat de condemna dels fets.

També ha expressat el deu disgust la presidenta del PP, Alícia Sánchez-Camcho, que ha dit que havia viscut el pitjor dia de la seva vida parlamentària.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any