Els ‘indignats’ accepten l’oferta d’Interior d’acampar al passeig Picasso

  • L'ajuntament ha tancat el parc de la Ciutadella per evitar que hi entrin · El govern diu que garantirà que demà es desenvolupi el ple al Parlament amb normalitat

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
14.06.2011 - 22:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els ‘indignats’ que volen acampar aquesta nit al parc de la Ciutadella han acceptat l’oferta de la conselleria d’Interior de fer-ho al passeig Picasso, situat al lateral extern del recinte del Parc de la Ciutadella i davant de l’entrada principal. Fonts d’Interior han explicat que en la reunió que aquesta tarda han fet amb els ‘indignats’ se’ls ha comunicat que es respecta el seu dret a manifestar-se davant del Parlament coincidint amb el debat dels pressupost de la Generalitat però que no poden acampar dins del Parc de la Ciutadella i que no poden impedir que els diputats accedeixin al recinte.

L’ajuntament de Barcelona ha decidit de tancar el parc de la Ciutadella per evitar que hi entrin. A més, tot el perímetre del parlament ha quedat blindat amb tanques amb previsió de les protestes anunciades. Més d’un miler d’indignats han tallat el passeig Picasso, al costat del parc de la Ciutadella, però no s’han produït incidents (vídeo).

Diverses columnes de manifestants provinents d’alguns punts de la ciutat i de l’àrea metropolitana de Barcelona han confluït al Parc de la Ciutadella, on ja s’hi apleguen milers de manifestants.

L’acció que tenen prevista per demà els acampats és de fer una cadena humana per evitar que els diputats puguin entrar a la cambra catalana per debatre les esmenes a la totalitat dels pressupostos; el debat i l’aprovació del text definitivament no es preveu que es faci fins al mes vinent.

El govern de la Generalitat, de la mà del portaveu, Francesc Homs, ha dit que demà garantiria que es desenvolupi amb normalitat el ple del parlament. ‘L’obligació d’un govern és garantir que es pugui desenvolupar amb tota normalitat una sessió plenària’, ha destacat Francesc Homs, que no ha volgut aclarir què faran per garantir que es faci la sessió. El dispositiu conjunt de la Generalitat i l’ajuntament preveu mantenir el tancament del parc fins dijous i no descarta reforçar-se per encarar aquesta nit.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any