Joan Ribó: ‘En borsa, Rita seria un valor en roig’

  • Entrevista amb el portaveu del grup municipal de Compromís a l'Ajuntament de València

VilaWeb
Redacció
14.06.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

No fa ni tres dies que es va constituir el nou Ajuntament de València, però el portaveu del grup municipal de Compromís, Joan Ribó, ja ha aconseguit que tots els regidors de l’oposició renunciessin al cotxe oficial i ha exigit que es traduís tota la documentació municipal al català. En aquesta entrevista amb VilaWeb TV, Ribó explica que vol portar aire fresc a un ajuntament que fa ‘una olor antiga’ i vaticina una desfeta progressiva del projecte de la batllessa Rita Barberà. ‘En borsa, Rita seria un valor en roig’, diu, recordant que en aquestes eleccions no només ha perdut un regidor sinó que és la volta que ha tingut menys vots d’ençà que assolí la majoria absoluta.

Reconeix que, tot i la seva llarga trajectòria política, primer a EUPV i ara Compromís, no l’havien aturat mai tant com fins ara pel carrer per a felicitar-lo i que percep una gran il·lusió en els valencians. ‘El valencianisme polític no havia entrat fins ara a l’ajuntament, i això té quelcom d’històric’, apunta. La recepta per canalitzar aquesta esperança a partir d’ara? ‘Treball, il·lusió i estar molt a prop del carrer’.

Ribó també enumera les prioritats de la ciutat, que passen per fer-la més vivible i no només fotografiable: eliminar els barracons de les escoles, instaurar un nou model de mobilitat urbana basat en la bicicleta, combatre la contaminació lumínica, reaprofitar els gran espais ‘que ara estan buits, com l’Àgora’ per a la cultura de la ciutat, etc.

Assegura que amb només tres regidors es pot fer molta feina i influir de maner efectiva el govern municipal; ‘o, si més no, avergonyir-lo’. I amb vista a les pròximes eleccions, refusa parlar de nombre de regidors: ‘La previsió és que d’aquí quatre anys hi haja un canvi a la ciutat; nosaltres tenim un projecte i en quatre anys el volem desenvolupar; per tant, d’aquí quatre anys, anem a per totes’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any