Mas-Colell demana suport al pressupost per evitar un avançament electoral

  • CiU, entre el PP i ERC per aprovar-lo · Sánchez-Camacho posa de condició el tancament de les delegacions a l'exterior

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
02.06.2011 - 11:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha demanat als grups parlamentaris que defensen un vot contrari pressupost de la Generalitat (pdf) que s’ho repensin i que entenguin la situació, perquè la no aprovació ‘portaria a unes eleccions que ningú no desitja’. CiU explora un possible acord tant amb Esquerra com amb el PP; avui Alícia Sánchez-Camacho ha posat de condició el tancament de les delegacions a l’exterior.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Mas-Colell ha defensat la reforma de l’impost de successions i ha considerat ideològiques les propostes de la presidenta del PP català sobre l’eliminació de les delegacions. ‘Camacho sap que aquest no és el camí per arribar a acords’, ha declarat el conseller.

Mas explora un possible acord amb Esquerra, però ahir ja va aprovar, amb el PP, la pràctica supressió de l’impost de successions. ERC havia posat com a condició per a abstenir-se que aquest pacte amb Sànchez-Camacho no prosperés.

Artur Mas i Joan Puigcercós es van reunir ahir durant tres quarts al parlament. Després de la reunió, Puigcercós es va limitar a dir que tot restava igual i que no veia gaire marge per a l’abstenció; però que Esquerra presentaria un document amb contrapropostes als pressupostos del govern per a negociar l’abstenció.

A més, la portaveu republicana al parlament, Anna Simó, va demanar si l’apel·lació de Mas a la responsabilitat dels grups implicava que els partits fossin indiferents a uns pressupostos que ‘posen en risc la cohesió social, tanquen sales d’operacions i inclouen retallades en educació que menen a la dualització del sistema’. I va demanar a Mas que no permetés l’aprovació de la pràctica supressió de l’impost de successions.

En resposta, Mas va demanar a Simó un pacte contra la demagògia, perquè ERC havia impulsat en la legislatura anterior una reducció de l’impost que havia fet perdre 500 milions de recaptació, mentre que ara CiU, amb la modificació de la llei de regulació de l’impost, solament la rebaixava de 50 milions. Per tant, va demanar, el problema de retallar 2.680 milions està en aquests 50? A sobre, va recordar que ara s’havia d’ajustar perquè no s’havia fet quan tocava.

Obstruir la governabilitat

En conseqüència, va demanar a tots els grups que no obstruïssin la normal governabilitat del país i que permetessin l’aprovació dels pressupostos. ‘No demanem un suport explícit; ja ens empassarem nosaltres les conseqüències negatives d’imatge.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any