Obert un expedient al guàrdia urbà que va fer comentaris violents arran de l’operatiu de l’acampada

  • El grup de Facebook que va denunciar el cas ja té quinze mil adherits

VilaWeb
Redacció
31.05.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Ajuntament de Barcelona ha expedientat l’agent de la guàrdia urbana Ferran Teruel pels comentaris de caràcter violent i despreciatiu que va fer arran de l’operació policíaca de divendres. Aquesta operació, contra els acampats de la plaça de Catalunya de Barcelona, es va acabar amb incidents.

Teruel va participar en l’operació policíaca, però, en qualitat de membre de la guàrdia urbana, es va limitar a mantenir el cordó de la policia i a col·laborar en el transport de material. Poques hores després va publicar al seu perfil de Facebok, tancat des de dissabte, alguns comentaris de caràcter despreciatiu i violent com aquest: ‘Això meu ha estat com ser a una pastisseria i no poder menjar ni un trosset de pastís…, tants fills de puta i no he pogut donar ni una clatellada.’

No va trigar gaire a formar-se el grup de Facebook ‘No queremos policias como Ferran Teruel‘, que ara mateix voreja les quinze mil adhesions. L’Ajuntament de Barcelona ha explicat a VilaWeb que l’expedient informatiu obert és per a analitzar els fets, però que podria desembocar en un altre expedient, en aquest cas disciplinari, amb tota mena de sancions possibles, fins i tot l’expulsió del cos.

En un primer moment, els internautes que van formar el grup de Facebook per a contestar comentaris de Teruel, es pensaven que era un mosso d’esquadra, però una de les amistats de Teruel va informar que era agent de la guàrdia urbana, punt que l’ajuntament ha confirmat. Les adhesions i els comentaris sobre aquesta qüestió a Facebook no paren. De fet, ja s’hi ha format un altre grup que denuncia els mateixos fets.

De totes maneres, encara no s’ha aclarit si els amics de Teruel que van participar en la conversa de Facebook, amb comentaris de caràcter nazi, són policies o no. N’hi va haver un que va arribar a dir, dels acampats: ‘A la càmera de gas!! Vull dir… a les «dutxes»…’. El departament d’Interior ha obert una investigació per mirar d’aclarir si algun d’aquests participants a la conversa és mosso d’esquadra. Fonts del departament, però, ho donen pràcticament per descartat.

L’ajuntament no ha precisat ni el procediment ni els terminis de l’expedient obert a Teruel, però la previsió és que es resolgui d’ací a pocs dies.

Enllaços
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any