‘CiU no podrà governar a Girona amb tranquil·litat’

  • CiU guanya per primera vegada a Girona

VilaWeb
Redacció
23.05.2011 - 02:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

És un canvi històric a Girona. Per inèrcia, semblava que sí que tenia possibilitats en Carles Puigdemont, el candidat de CiU, que ha obtingut deu regidors. M’ho comentava abans-d’ahir mateix la Isabel Salamanya, la número dos del PSC, que enguany ja no es presentava. Em deia que tants anys al govern cremen bastant. Però no s’imaginava que la diferència seria tan gran, de tres regidors. Els socialistes es pensaven que en perdrien un o que empatarien amb CiU. Per una altra banda, ERC ha desaparegut de Girona i el PP ha pujat. La CUP ha treballat molt i molt bé i ha aconseguit tres regidors. Els militants de la CUP estan eufòrics.

Quins pactes? La Pia Bosch, candidata del PSC, ha dit que no mouria fitxa i en Carles Puigdemont tampoc no s’ha definit. Sembla que CiU pot governar en minoria amb pactes puntuals amb el PP (la candidata del PP, Concepció Veray, ha dit que s’entenien bé amb Puigdemont a l’oposició). El PSC, amb la CUP i ICV podrien governar (7+3+2), però la CUP ja ha dit que s’estaria a l’oposició, que no vol formar part del govern. El PSC ha parlat de ‘sociovergència’, perquè veia que no guanyava. Fa quatre anys CiU va fer igual, però ara dubto que ho proposi.

Què passarà? La meva visió és que no hi haurà un govern fort i que el PSC, que coneix bé els ‘intríngulis’ de l’ajuntament, farà una oposició dura, recalcant-se en els errors de CiU, que segur que en cometrà. Perquè Carles Puigdemont no té carisma i tampoc no és de la ‘Girona profunda’ ni és de Girona capital. I no coneix prou l’ajuntament. Tindrà dificultats. I això vol dir que CiU no podrà governar amb tranquil·litat. Li posaran molts bastons a la roda.

Guillem Terribas
Responsable Llibreria 22

(Opinió telefònica recollida per VilaWeb.)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any