Condemnat el guàrdia civil que va agredir Ivan Cortès per parlar en català

  • Haurà de pagar una multa de 1.200 euros per un delicte de faltes

VilaWeb
Redacció
16.05.2011 - 15:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jutjat d’instrucció número 8 de Palma ha condemnat l’agent de la guàrdia civil que va agredir Ivan Cortès a l’aeroport de Palma per parlar-li en català. L’acusat haurà de pagar una multa de 1.200 euros per una falta de lesions, a més de les despeses del judici. El jutge considera provat que Cortès va rebre diversos cops en una habitació de l’aeroport.

Els fets es remunten al 2008, quan Cortès i la seva parella foren aturats en un control de l’aeroport per demanar-los la documentació. Després de respondre als agents en català, l’arrossegaren cap a una habitació i li van donar cops al cap, a la panxa i al llavi. El noi i la seva parella van acabar agafant l’avió cap a Londres, i un cop allà, van anar a urgències, on li feren un informe de les lesions. Tornats a Palma, van interposar la denúncia.

El magistrat Antoni Rotger considera provat que els agents dugueren Cortès a una habitació, on un dels agents el va subjectar violentament mentre l’altre l’agredia. La sentència exposa que l’agent que li donava cops exigia a Cortès que parlés ‘amb més educació’ i que el noi va respondre que tenia dret de parlar en català. L’altre agent ha quedat absolt.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any