La Comissió Europea proposa de revisar l’espai Schengen

  • Perquè hi hagi controls de fronteres en les 'crisis migratòries d'immigrants irregulars'

VilaWeb
Redacció
04.05.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Comissió Europea proposa de restablir temporalment les fronteres interiors de l’espai Schengen en circumstàncies excepcionals, com ara en cas de crisis migratòries d’immigrants irregulars. D’aquesta manera la Comissió cedeix a les pretensions de França i Itàlia, que havien demanat de restringir els moviments de persones.

Aquesta modificació de la llei és part d’un plec d’iniciatives sobre política migratòria, que avui ha de presentar la Comissió, en resposta a l’arribada d’immigrants dels països del nord d’Àfrica, consegüent a les revoltes que s’hi han desfermat.

‘El restabliment temporal de fronteres és una possibilitat entre tantes que podria servir per reforçar la governabilitat de l’acord Schengen’, segons el president de la Comissió europea, José Manuel Durão Barroso, en una carta enviada al president francès, Nicolas Sarkozy, i al primer ministre italià, Silvio Berlusconi.

Sarkozy i Berlusconi havien demanat a la Comissió una reforma de l’acord de Schengen, quan França va negar l’entrada a uns immigrants tunisians que tenien un permís temporal d’Itàlia.

Un representant de la Comissió va explicar dilluns al Parlament Europeu que el propòsit de Brussel·les era de ‘substituir la reintroducció unilateral de controls fronterers per un mecanisme comunitari… D’aquesta manera es podrien imposar controls temporals a les fronteres dels estats membres en circumstàncies excepcionals i com a últim recurs’.

Enllaços
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any