El Montseny: terra de bruixes i bandolers

  • Arbúcies reivindica amb una fira el seu patrimoni natural i històric

VilaWeb
Redacció
01.05.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Promocionar el patrimoni natural i històric de la Vall d’Arbúcies i el Montseny. Amb aquesta finalitat se celebra a Arbúcies la Fira Terra de Bruixes i Bandolers, que durant tot el dia mostrarà objectes artesanals i productes del Montseny al carrer Camprodon. La plaça de la Vila acollirà una demostració d’oficis artesans (terrisser, boter, esquilador d’ovelles, sabater…). A més, des de divendres hi ha en marxa unes Jornades Gastronòmiques de cuina organitzades pel Gremi de Restauradors i Hotelers d’Arbúcies.

Les parades i demostracions d’oficis tenen la companyia d’altres activitats, com les visites guiades al Jardí Dendrològic del Roquer, on es poden contemplar més de 150 espècies d’arbres procedents dels cinc continents. També es pot participar en l’itinerari guiat ‘Arbúcies: dotze dones, tretze bruixes. Herbes remeieres i cultura popular arran d’aigua’, un itinerari pel tram urbà de la Riera d’Arbúcies amb elements de la cultura popular i la vida quotidiana vinculats amb l’aigua: llegendes i tradicions, el joc i el ric patrimoni etnobotànic.
A migdia hi ha programada la conferència ‘Plantes en la bruixeria, veritat o llegenda?’, a càrrec de l’herbolari Joan Carles Álvarez.
 
La fira estarà ambientada pels Bandolers de Montserrat Poch, els Músics de la Cort d’Actua Produccions, i a la vesprada s’oferirà un taller infantil de bruixes i bandolers, per acabar, a la Plaça de la Vila, amb l’espectacle ‘Els portadors de la llum’.

A la programació de la fira s’ha sumat el Museu Etnològic del Montseny, amb una celebració de portes obertes que permet l’entrada gratuïta a les 15 sales d’exposició permanent i a l’audiovisual ‘Llegendes del Montseny’. Es tracta d’un muntatge que condueix l’espectador per un recorregut imaginari i màgic dels mites i llegendes del massís del Montseny amb el fil conductor de la llegenda de la dona d’aigua. Al museu es pot contemplar l’exposició temporal ‘Mites i llegendes del Montseny’, amb il·lustracions de Delphine Labedan i adaptació de textos de Jordina Boix.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any