López Tena: ‘Una simple ordenança municipal sembla que té més pes a Barcelona que no la llibertat de manifestació’

  • VilaWeb entrevista el diputat de Solidaritat, Alfons López Tena · Ha passat la nit al Parc de la Ciutadella de Barcelona

VilaWeb
Redacció
11.04.2011 - 23:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Mossos i Guàrdia Urbana han desallotjat per la força l’acampada que es feia perquè no s’aprovin les esmenes a la totalitat de la llei de declaració d’independència, que s’han de votar dimecres. Els tres diputats de la formació han passat la nit a dintre el parc. VilaWeb ha parlat per telèfon amb Alfons López Tena.

Què ha passat?

Que a Barcelona una mera ordenança municipal sembla que preval sobre el dret de manifestació. No hi havia cap raó per a no permetre aquesta acampada, que és un gest polític convocat per algunes entitats en suport del sí. No s’ha respectat la llibertat de manifestació.

Com ha anat el desallotjament?

Correctament. Hem demanat als acampats que no hi hagués tensió, tothom s’ha assegut a terra i els han anat traient a poc a poc.

Fins a deixar els tres diputats?

Sí. De primer, han desallotjat tothom, i quan ja restàvem nosaltres sols el cap de l’operatiu ha vingut i ens ha demanat que marxàrem. Ens hi hem negat i ens ha comunicat que ens deixaven quedar.

N’havíeu parlat, de la situació, amb l’ajuntament?

Al matí m’havia telefonat la regidora Assumpta Escarp per dir-me que s’havia coordinat amb el conseller Felip Puig i que no permetrien la presència de tendes de campanya al parc, que és una cosa que va contra l’ordenança de civisme. També m’havia dit que, quan el parc tancaria, convidarien la gent a abandonar-lo. Jo li havia respost que nosaltres no n’érem els organitzadors, però que, en tot cas, si finalment els diputats de Solidaritat ens sumàvem a l’acampada li ho faria saber.

I li ho heu fet saber?

És clar. Quan els diputats hem decidit de sumar-nos a la concentració jo mateix he enviat un missatge de mòbil a Assumpta Escarp i al conseller Felip Puig fent-los-ho saber.

Què us sembla, el desallotjament?

Estan molt nerviosos, això és evident. No tenen costum que els passen aquestes coses. Hauria estat més intel·ligent de deixar continuar la concentració.

I el parlament no ha participat de cap manera en els fets?

És com si haguéssim acampat davant una botiga de telefonia. Res.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any