El retorn de Brams

  • La formació berguedana publica 'Oferta de diàleg' sis anys després de dissoldre's · En parlem amb Francesc Ribera a VilaWeb TV

VilaWeb
Bel Zaballa i Jordi Carreño
11.04.2011 - 02:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Van dissoldre’s fa sis anys, però ara en fa un van decidir que tornaven, perquè en tenien ganes. I no calen més motius ni gaires explicacions més. Brams va anunciar un disc que demà sortirà a la venda, ‘Oferta de diàleg’ (Música Global, 2011), i una ronda de concerts que els durà de nou per tot el territori. Un nou àlbum que manté el so característic del grup, perquè veien claríssimament que no volien tornar amb uns Brams reinventats, com explica el cantant, Francesc Ribera, Titot, en una entrevista de VilaWeb TV.

Fa uns quants dies que vam poder sentir-ne una peça, ‘Cançó pirata somali’, que ha servit per rebre les primeres impressions del públic: ‘La primera resposta és que sonava molt Brams, i és la millor crítica que podíem rebre’, diu en Titot.

Federico Jiménez Losantos i tot allò que aquest periodista representa és el blanc de la primera cançó de ‘Oferta de diàleg’, ‘Inauguració’. Entre les noves cançons també hi ha una versió de la ‘Cançó de bressol’ del compositor alemany Johannes Brahms (‘Per fi hem fet una versió de Brahms!’, exclama el cantant) i la música de dues Divises de Joan Salvat-Papasseit. La manipulació informativa, la cultura popular, els pronoms febles i la lluita per la independència són alguns dels temes que també recull aquest disc.

Justament, a l’Espai VilaWeb, Titot i el guitarrista de Brams, David Rosell (cantant de Dept), interpreten la cançó ‘Un regal de la història‘, que regalima optimisme independentista. En Titot recorda que no fa pas tants anys la situació actual era impensable i que els esdeveniments han avançat d’una manera molt ràpida, i que també ha crescut, de manera exponencial, l’independentisme. Però és prudent, com confirma la cançó: ‘Amb els peus tocant a terra, sense enlairar-nos, sembla que d’aquell estel som més a prop.’

L’agenda del grup berguedà ja comença a omplir-se de concerts. Les primeres oportunitats de sentir el nou disc en directe seran a Balsareny (22 d’abril) i a la Bisbal d’Empordà (30 d’abril).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any