Per l’ensenyament públic i en català

  • Escola Valenciana i la Plataforma per l'Ensenyament Públic organitzen dos actes a València per defensar el sistema educatiu

VilaWeb
Redacció
02.04.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La profunda preocupació per la situació del sistema educatiu al País Valencià ha empès Escola Valenciana i la Plataforma per l’Ensenyament Públic a convocar, tot avui, una jornada reivindicativa i festiva a València per l’ensenyament en català i l’escola pública. A les cinc, la plataforma convoca pares, docents i alumnes a una festa per l’ensenyament públic amb tallers i activitats, i a dos quarts de vuit és Escola Valenciana la que fa una cercavila per l’ensenyament en català, que unirà el centre de la ciutat amb el concert de presentació del nou disc d’Obrint Pas, a Benimaclet. La cercavila vol ser el punt de partença de les Trobades d’Escoles en Valencià, que comencen demà a Alacant i Sagunt (Camp de Morvedre) i que reivindicaran, fins el 4 de juny, un model d’escola en català i de qualitat.

Vint-i-sisenes trobades

Les vint-i-sisenes Trobades d’Escoles en Valencià, organitzades per Escola Valenciana a tot el País Valencià, arrenquen demà amb ganes de commemorar el centenari del naixement de l’escriptor Enric Valor. Per això el lema juga amb el seu cognom, ‘El valor del valencià’. Pel president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno, aquestes trobades han de ser ‘un gran sí a l’ensenyament en valencià’ perquè els programes d’ensenyament en la llengua del país ‘estan amenaçats per les intencions de la conselleria d’Educació d’arraconar-la’, per exemple amb la supressió de línies en català.

Respecte al centenari del naixement d’Enric Valor (Castalla, Alcoià, 1911), Vicent Moreno diu: ‘Va saber mantenir viva la flama de la llengua els anys més difícils, ens va ensenyar la manera de fer servir millor el nostre idioma, va saber explicar-nos històries per a xiquets i grans, històries que neixen de les arrels d’un poble.’ ‘Allò que veritablement ens va ensenyar és el valor de la llengua, el valor del valencià, que és el lema de les trobades d’enguany’, afegeix el president d’Escola Valenciana.

Amb aquest lema, doncs, l’entitat organitza enguany una vintena de trobades per tot el País Valencià, que comencen demà a Alacant i Sagunt (Camp de Morvedre) i que, fins el 4 de juny, passaran per Moixent (Costera), Burjassot (Horta nord), Santa Pola (Baix Vinalopó), Llombai (Ribera Alta), Novelda (Vinalopó Mitjà), l’Eliana (Camp de Túria), Senija (Marina Alta), Xixona (Alacantí), Castelló de la Plana, Atzeneta d’Albaida (Vall d’Albaida), Silla (Horta sud), Benifaraig, Borbotó, Carpesa i Poble Nou (Horta nord), Xeresa (Safor), Vilafranca (Ports), Relleu (Marina Baixa) i Ibi (Alcoià). El 30 d’abril també es farà una trobada a Barcelona, dins la Setmana Cultural de l’Espai País Valencià.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any