L’Institut La Serra guanya la Gimcana Lingüística del Pla d’Urgell

  • Hi han participat més de 200 alumnes dels tres instituts de Mollerussa

VilaWeb
Redacció VilaWeb Mollerussa
01.04.2011 - 09:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Institut La Serra de Mollerussa ha guanyat la final de la V Gimcana Lingüística del Pla d’Urgell que es va celebrar dijous, al Teatre l’Amistat de Mollerussa. El Col·legi La Salle i l’Institut Terres de Ponent han quedat en segon i tercer lloc, respectivament, en una final en què ha estat necessària la realització d’una prova de desempat.

Durant les dues fases de la Gimcana hi han participat 202 alumnes dels tres instituts del Pla d’Urgell.

La Gimcana Lingüística està organitzada pel Servei Comarcal de Català del CNL de Lleida, el Servei Educatiu del Centre de Recursos Pedagògics del Pla d’Urgell i el Consell Comarcal del Pla d’Urgell.

Segons va explicar Alba Pla, del Servei Comarcal de Català, es tracta de que els alumnes “aprenguin llengua jugant i que juguin amb la llengua”. Així l’alumnat participant s’organitza en equips de quatre que han de superar un seguit de proves de contingut lingüístic i de coneixement de l’entorn. Aquestes proves es fan amb textos d’autors de la comarca, i els jocs demanen de buscar llocs, empreses, gentilicis,… també del Pla d’Urgell.

La gimcana es realitza en dues fases: una primera fase, que es desenvolupa a cada centre de secundària participant i d’on en surt un equip guanyador, i una segona fase, en la qual s’enfronten a la final els equips guanyadors de cada institut, i que ha estat presentada per Carles Gómez, cantant dels Lexus.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb la comarca o d’interès general al Fòrum del Pla d’Urgell.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any