El PP es queixa ara que Telemadrid no es vegi a Castella-La Manxa

  • El ministre Sebastián respon que Camps fa igual amb TV3 al País Valencià

VilaWeb
Redacció
31.03.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després d’haver obligat a tancar l’emissió de TV3 al País Valencià i de multar Acció Cultural, el Partit Popular va recriminar ahir al ministre d’Indústria espanyol, Miguel Sebastián, que Telemadrid no es pogués veure en alguns territoris de Castella-La Manxa i el va acusar de permetre la ‘censura de Telemadrid’, perquè molts ciutadans ‘han vist vulnerat el dret que els garanteix l’article 20 de la constitució de rebre una informació verídica’ (àudio).

‘És inconcebible en una democràcia que això es permeti, i intolerable en un estat de dret’, va exclamar-se la diputada popular María Jesús Bonilla. També va queixar-se perquè a Guadalajara i Toledo ‘molts ciutadans no podien veure Telemadrid, com feien des de fa molts anys’.

En la sessió de control del congrés espanyol, el ministre Sebastián li va respondre que, si volia parlar de drets fonamentals, que parlés ‘amb el seu company de partit, el senyor Camps, que viola un dret fonamental perquè impedeix de veure el senyal de TV3 al País Valencià, que és un dret dels valencians’.

Ara, el ministre Sebastián no ha fet res fins ara per assegurar l’emissió de TV3 al País Valencià: ni ha facilitat el nou múltiplex de TDT, que li reclama el PP valencià, ni ha acceptat la iniciativa legislativa popular de Televisió sense fronteres, per a assegurar l’emissió de tots els mitjans públics en una llengua determinada a tots els territoris on es parli.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any