Mas posa el pacte fiscal com a condició per donar suport al govern espanyol

  • Lamenta la manca d'inversions en infrastructures a l'arc mediterrani · Esquerra reclama a Mas que no en faci una qüestió de partit sinó de país · El PP li demana que deixi de parlar de futur i es dediqui al present

VilaWeb
Redacció
28.03.2011 - 15:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, ha dit avui en un esmorzar amb empresaris a Madrid que CiU només donaria suport al futur govern espanyol en cas que s’aprovés el pacte fiscal que el govern català preveu presentar el 2012. En l’esmorzar, organitzat pel Fòrum de Nueva Economia, Mas ha dit que la proposta de pacte fiscal serà feta ‘des de la raó, no des de l’estómac o les vísceres’ i ha demanat responsabilitat perquè sigui aprovada. Ha admès que Catalunya ‘té un empatx de deute’ que afectarà les inversions i que hi haurà retallades, però ha dit que no hi ha altre remei i s’ha felicitat per ‘l’alt grau de responsabilitat de la societat catalana a l’hora d’entendre-ho’.

El president català també ha parlat de les inversions de l’estat espanyol a Catalunya i ha fet una crida a no menystenir les infrastructures de l’arc mediterrani, que ha qualificat d’urgents i necessàries’. Ha dit que ‘cal suprimir traves fiscals i rebaixar la voracitat normativa’ i ha denunciat la ‘infradotació evident d’infraestructures en l’àmbit del Mediterrani i la sobredotació evident de transports a llocs sense capacitat productiva de l’estat’. Per últim, li ha demanat a José Luis Rodríguez Zapatero que aclareixi si serà o no el candidat del PSOE a les pròximes eleccions.

PSC: ‘Una gran pastanaga per defugir responsabilitats’

El vice-primer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta, considera que Artur Mas pretén utilizar el pacte fiscal com una ‘gran pastanaga que li serveixi per defugir responsabilitats, diferir problemes i justificar retallades’. Iceta creu que Mas busca ‘entretenir-nos durant dos anys amb un pacte fiscal que no sap el que és’ i diu que el finançament s’ha de revisar quan toca.

Esquerra expressa la seva preocupació per l’actitud de Mas a Madrid

El secretari general d’Esquerra, Joan Ridao, ha reclamat a Artur Mas que no faci del concert econòmic una qüestió de partit. Ridao ha respost així a les declaracions que Mas ha fet a Madrid on posava el pacte fiscal com a condició per futurs acords al congrés espanyol. Ridao considera que el concert econòmic és una qüestió de país, una qüestió que gaudeix del consens de la societat catalana i que per tant s’ha de plantejar com un ‘esforç de país i no com un esquer electoral o una oferta per negociar a Madrid’.

Sánchez-Camacho reitera que està disposada a parlar del pacte fiscal

La presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha demanat a Mas que deixi de parlar de futur i es dediqui al present i a governar Catalunya. Sánchez-Camacho ha recordat que el PP de Catalunya ja va dir que estava disposat a parlar del pacte fiscal.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any