Portabella i Laporta faran tàndem al davant de la coalició d’Esquerra, Reagrupament i Democràcia Catalana

  • En la llista de la coalició Anna Arqué ocuparà la cinquena posició · Ester Capella serà la tercera

VilaWeb
Redacció
17.03.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Jordi Portabella i Joan Laporta van anunciar ahir l’acord per formar coalició amb vista a les eleccions municipals de Barcelona (vídeo). Laporta ocuparà la segona posició i Anna Arqué, la cinquena. Per tant, Democràcia Catalana s’afegeix a la llista que ja havien pactat Esquerra i Reagrupament. La coalició tindrà un nom, encara no decidit, que aplegarà les sigles dels tres partits, i, segons Laporta, s’avindrà a donar suport a la formació més votada.

L’acord estableix les set primeres places de la llista: Jordi Portabella, Joan Laporta, Ester Capella, Ignasi Planes, Anna Arqué, Xavier Florensa i Ricard Martínez.

Laporta va comentar que, entre les qüestions decidides aquests dies, la coalició podria donar suport a la llista més votada, després de les eleccions.

Portabella i Laporta van presentar el pacte entre ERC i DC com un acord ‘de gran futur, que sobrepassi els mandats, de llarga vida, que sigui durador’. En paraules del cap d’ERC, el pacte ‘és just la contrària d’un acord efímer, conjuntural, puntual, dictat per la imminència de les eleccions municipals’. Però ni l’un ni l’altre no van parlar d’extrapolar el pacte municipal al parlament, on Laporta ha deixat el subgrup de Solidaritat Catalana per la Independència. ‘El pacte se circumscriu a la ciutat de Barcelona’, va dir Portabella rotund per evitar ‘confusió o males interpretacions’; a més, ‘Democràcia Catalana i Laporta no s’incorporen pas a ERC, òbviament’.

Joan Laporta va dir que la seva situació al parlament no canviaria, que pensava compaginar els càrrecs de diputat i de regidor i que passades les eleccions municipals faria una reflexió política i personal que podria desembocar en alguna decisió. Tot i la distinció de partits dins la coalició, els dos caps independentistes van manifestar que cercaven una ‘marca electoral’ diferent de la dels noms de les formacions. ‘Serà un nom paraigua, que anirà seguit de les sigles’, va precisar Portabella. Però no van avançar res d’aquesta nova denominació.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any