Salgado diu que Catalunya i les Illes no compleixen la reducció de dèficit

  • Homs insta el govern espanyol a assumir la seva part de responsabilitat pel dèficit català

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
01.03.2011 - 16:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La ministra d’Economia espanyola, Elena Salgadio, ha anunciat avui que ni la Generalitat de Catalunya ni el govern balear no complien l’objectiu de reducció del dèficit públic del 2010. Tampoc Múrcia ni Castella la Manxa no compleixen aquest objectiu. Hi ha unes altres comunitats que es desvien i que requeriran de mesures  per a ‘reconduir la situació’, com el País Valencià. El govern de Catalunya ha reclamat avui a l’espanyol que assumeixi la seva ‘part de responsabilitat’ pel dèficit públic català.

Segons les dades del ministeri d’Economia espanyol (pdf), el dèficit de les Illes és dle 4,16% del PIB, per sobre del 2,4% del límit establert per l’estat. En el cas de la Generalitat de Catalunya, és del 3,86%. Salgado ha anunciat que al conjunt de l’estat espanyol sí que s’havia assolit el límit que s’havien fixat, i el dèficit ha acabat essent del 9,2%.

La ministra ha dit que els governs on no s’ha complert l’objectiu de dèficit haurien de prendre, ‘amb fermesa’, mesures que redueixi els desequilibris. Però el portaveu del govern, Francesc Homs, ha criticat que el govern espanyol doni ara aquestes dades, quan uns mesos enrere, pocs dies abans de les eleccions, havia donat per bones les xifres presentades per la Generalitat de Catalunya i havia considerat que aquesta complia els objectius del dèficit.

A més, Homs ha instat el govern espanyol a complir el principi de lleialtat institucional i compensar la Generalitat per qüestions com ara la rebaixa d’un 5% del preu dels bitllets de tren; una decisió que ha deixat en mans de l’ATM. ‘Ells conviden a cafè i després diuen que paguis el compte’, ha dit Homs.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any