Unió Mallorquina es dirà Convergència per les Illes Balears

  • El Consell Nacional va decidir ahir de dissoldre els òrgans de direcció i de canviar de nom per refer-se dels casos de corrupció que han esquitxat el partit · L'últim cas implica l'ex-conseller Mateu Cañellas i l'ex-regidora de Palma, Cristina Cerdó

VilaWeb
Redacció
01.03.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El consell nacional d’Unió Mallorquina va decidir ahir canviar el nom del partit, que a partir d’ara es dirà Convergència per les Illes Balears. També va dissoldre l’executiva nacional i el comitè de Palma. A partir d’ara un consell de direcció permanent, nomenat personalment pel president, Josep Melià, governarà la transició que desembocarà en un congrés extraordinari després de les eleccions del 22 de maig.

 

La decisió de dissoldre les executives va tenir el suport del 85% dels membres del consell nacional de la formació. Només un 7,5% es va oposar al canvi de nom. També es va prendre la decisió de canviar la seu social del partit perquè l’actual fou escorcollada per la policia la setmana passada.

En una conferència de premsa posterior al consell nacional, Melià va explicar que el canvi de nom responia a la necessitat d’esborrar una marca ‘estigmatitzada i criminalitzada’. També va explicar que, en principi, aquests canvis no afectarien les llistes electorals ja aprovades. Melià havia avisat del perill del canvi de nom, però ahir va defensar aquest pas per refer-se de tants casos de corrupció com han esquitxat UM aquests últims mesos.

L’ex-conseller d’UM, Mateu Cañellas, també detingut per presumpta corrupció

La policia espanyola va detenir ahir al matí l’ex-conseller d’Esports i Joventut d’Unió Mallorquina, Mateu Cañellas, i diumenge l’ex-regidora de Medi Ambient de Palma i ex-portaveu municipal, Cristina Cerdó, per presumpta implicació en el cas Picnic, una trama irregular de captació de vots amb diners públics. Tots dos van passar a disposició del jutge que investiga el cas.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any