La ‘llei Sinde’ supera el primer tràmit al senat

  • Una volta aprovada, tornarà al congrés on es votarà definitivament

VilaWeb
Redacció
01.02.2011 - 17:07

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La comissió d’Economia del senat espanyol ha aprovat aquest dimarts per unanimitat l’infrorme de ponència de la llei d’economia sostenible (LES), amb la disposició addicional dita ‘llei Sinde’. L’informe aprovat inclou les dues esmenes pactades entre PSOE, PP i CiU a contra rellotge per recuperar aquesta llei, inicialment refusada al congrés. Ara la llei serà debatuda al ple del senat la setmana que ve i tot seguit tornarà per segona volta al congrés on, ben probablement, serà aprovada.

L’acord de CiU, PSOE i PP inclou un parell de modificacions respecte la redacció original, referides a les garanties judicials a l’hora de tancar una web i al cànon digital. Segons la primera, l’administració necessitarà una autorització judicial des del primer moment per a qualsevol mena d’intervenció; pel que fa a la segona, insta el govern a modificar, en un termini de tres mesos des de l’aprovació de la llei, la regulació del cànon digital perquè s’adapti a la legislació europea.

Tot i que l’informe ha estat aprovat per unanimitat, tant el portaveu del grup mixt, Pere Sampol (PSM), com el portaveu del grup de Senadors Nacionalistes, Xosé Manuel Pérez Bouza (BNG), han dit que al ple emetran un vot particular a les dues esmenes, referit a la propietat intel·lectual.

Tots dos han considerat que la inclusió d’aquestes dues esmenes no és oportuna, car s’ha fet a través d’un acord extraparlamentari, i han dit que el que caldria és fer una reforma global de la llei de la Propietat Intel·lectual.

Aquesta llei ha suscitat una dura oposició a internet. Webs de descàrregues han tancat dues vegades en senyal de protesta i han fet baixar molt el trànsit de la xarxa, i el col·lectiu Anonymous va atacar les pàgines de PSOE, PP, CiU i PNB.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any