El govern espanyol anuncia un principi d’acord amb els sindicats per a la reforma de les pensions

  • S'hauria acordat una cotització màxima de trenta-vuit anys i mig per jubilar-se als seixanta-cinc

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
27.01.2011 - 09:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ministeri de Treball i Immigració espanyol ha informat per mitjà d’un breu comunicat que s’ha arribat a un principi d’acord amb empresaris i sindicats sobre la reforma de las pensions. Segons la nota, s’espera que avui mateix es tancaran els serrells pendents i es presentarà el document definitiu. Segons alguns mitjans, el principi d’acord preveuria l’edat de jubilació fins els seixanta-set anys, però els treballadors que cotitzin trenta-vuit anys i mig podrien deixar la feina als seixanta-cinc.

El temps de cotització era l’última barrera que separava el govern espanyol i els sindicats en el pla de reforma de les pensions. El primer volia marcar el topall als trenta-nou anys per jubilar-se amb el 100% de la pensió, i els sindicats demanaven rebaixar la xifra fins a trenta-vuit. Sembla que, finalment, serà de trenta-vuit anys i mig.

Durant el dia d’avui, el govern i els agents socials continuaran les converses. Si els temes que encara queden per tancar es van resolent satisfactòriament, es podria anunciar un acord avui a la tarda, poques hores abans que el govern porti al consell de ministres de demà l’avantprojecte de llei.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any