Membres de la CGT ocupen la seu dels antics jutjats a Barcelona

  • Protesten per la distribució de l'espai a la seu sindical de Via Laietana en favor de CC OO · Al matí han tallat parcialment aquest carrer

VilaWeb
Redacció
17.01.2011 - 11:32

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Membres de la CGT han ocupat aquest matí la seu dels antics jutjats de Via Laietana de Barcelona, actualment en desús, en protesta per la distribució de l’edifici sindical, situat als números 16-18 de Via Laietana. El Ministeri de Treball espanyol va resoldre adjudicar a CC OO la novena i desena planta de l’edifici sindical, que ocupava il·legalment la CGT des de fa 21 anys, la qual cosa atorga la totalitat de l’edifici a CC OO.

Segons fonts policíaques, una seixantena de manifestants han tallat a primera hora del matí Via Laietana en sentit descendent, i després s’han dirigit cap als antics jutjats.

CGT reclama al ministeri que compleixi el seu compromís del 2007, quan es va comprometre a ‘l’adquisició d’un local a Barcelona per a la seva posterior cessió en ús a la CGT’. El sindicat va recordar aquest compromís en la reunió de patrimoni sindical que va adjudicar l’immoble a CC OO.

Una portaveu dels sindicalistes ha dit a Europa Press que no tenen cap límitació per desallotjar l’edifici: ‘Hem entrat i ens quedem aquí’, ha declarat. Els integrants de la CGT s’han ubicat al vestíbul i la primera planta dels jutjats.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any