Contra la reforma laboral i de les pensions, pels drets socials

  • El sistema de pensions en perill per les noves reformes que, entre altres mesures, eliminen l’ajuda dels 436 euros a aturats sense protecció

VilaWeb
Redacció
16.12.2010 - 13:26

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Federació Local de CGT de Sabadell convoca una manifestació dissabte 18 de desembre per donar-li continuïtat a la lluita contra les retallades socials. Després de la vaga del 29 de setembre, la CGT fa una crida a la població per seguir apostant en la defensa d’ uns drets socials i laborals que les presents reformes estan fent trontollar, ‘cal defensar el sistema públic de pensions’. A la plaça del Pi de Ca n’Oriac a les 11.30h.

 

 

Zapatero articula les noves reformes en direcció a la contenció del gastament i a la construcció d’un sistema mixt públic-privat que potenciï els plans privats de pensions, atemptant així contra l’estat del benestar. A Sabadell són més de 18.000 les persones aturades vulnerables a quedar sense protecció, si encara en gaudeixen, com també ho són les moltes que depenen d’una pensió de protecció social per a viure. No obstant, els fets no succeeixen de forma aïllada i els pensionistes actuals no en són els únics afectats. Les conseqüències de les reformes anunciades per aquest últim real decret ja colpegen la realitat actual, que és fruit de reformes similars en aquests últims dos anys: liberalització de béns públics, creixent poder del mercat lliure i de la banca, etc. Tot apunta a que la reforma laboral i de les pensions actual camina en direcció contrària a la resolució de les problemàtiques que més afecten a la població. Sembla que, fenòmens tan lamentables com els desnonaments creixeran i més persones es veuran avocades a una situació de desemparament.  

Des de la CGT es treballa per remarcar que ‘en el discurs contra la destrucció de les pensions ha de prendre força la idea que és mentida que no hi hagi diners, el problema és com els distribuïm’ i donen importància al fet que ‘això no és una qüestió econòmica sinó política’. 

 

Mobilitzacions a Sabadell

El passat 14 de desembre es va realitzar una xerrada al Centre Cívic de Ca n’Oriac a càrrec de Blanca Rivas i Quim Garreta, Secretaris d’Organització de la CGT Catalunya. Tant la xerrada com la convocatòria d’aquest dissabte aposten per a reprendre el debat social que requereix la incessable retallada de drets de les classes populars. Des d’aquest sindicat s’afirma la necessitat de ‘sostenir la lluita empresa en la vaga del 29-s’ en defensa dels drets socials i laborals que perillen amb les reformes ‘antisocials contra les que el poble treballador s’ha d’unir fins a la seva derogació’, com exposen en la seva crida a la població.  

 

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any