Pere Aragonès: ‘Ara és el moment de fer pinya a Esquerra’

  • El jove diputat que ocuparà l'escó de Benach incita a reflexionar per començar amb força la nova etapa

VilaWeb
Redacció
02.12.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La renúncia d’Ernest Benach, president del parlament en funcions, al seu escó obre el parlament al diputat Pere Aragonès, que representa la generació jove a què Benach feia referència en l’apunt que anunciava que no tornaria a la cambra catalana. En la convulsa tarda d’abans-d’ahir, en què van esclatar totes les tensions covades diumenge al vespre, Benach va reclamar un recanvi dins Esquerra que obrís el pas als joves del partit. Però Aragonès no creu que els joves militants hagin d’agafar ara les regnes del partit, sinó que tothom ha de fer pinya.

Capdavanters i regeneració

En unes declaracions a VilaWeb, Aragonès defensa que, en aquest procés intern d’ara, ‘tothom hi és necessari’, dels més joves als màxims dirigents; que no és moment de parlar de capdavanters, sinó de cohesionar tota la militància; i que, si Joan Puigcercós i Joan Ridao han començat a treballar en un nou full de ruta d’Esquerra, ara és hora ‘de parlar del nou projecte… Ens trobem en una reflexió estratègica; després ja discutirem de noms i capdavanters.’

Per Aragonès, la decisió de Puigcercós de posar el càrrec a disposició del consell nacional forma part del procés de reflexió del partit, i no judica opinions, com la del senador Carles Bonet, que ha acusat Puigcercós de posar-se a disposició del consell ‘per ser aclamat com a líder’.

El nou camí de Carod-Rovira

Enmig d’aquest batibull, sembla que l’ex-president d’Esquerra, Josep-Lluís Carod Rovira, treballa amb Antoni Castells per un nou projecte d’esquerra catalanista. Sobre la qüestió, Aragonès entén, d’una banda, que Carod s’allunyi del partit i que ‘la gent que era al capdavant del govern ponderi què se n’ha de fer, d’aquella herència’; però, d’una altra, espera que Carod compti amb Esquerra per debatre el nou projecte i que els dirigents del partit el tinguin en compte.

‘No estic content dels resultats electorals’

A Pere Aragonès, no l’encaparra gaire la crisi d’Esquerra d’aquestes últimes hores, però sí que lamenta els mals resultats obtinguts el 28 de novembre: ‘No estic content dels resultats electorals. Ara, sóc independentista i d’esquerres i, per tant, el meu lloc és a ERC.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any