El poeta Jordi Pere Cerdà obre el 10è Festival de poesia de Sant Cugat

  • S'inaugura diumenge amb una lectura de poemes de Jordi Pere Cerdà, poeta d'honor d'enguany

VilaWeb
Redacció
16.10.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Festival de poesia de Sant Cugat s’inaugura diumenge amb una lectura de poemes de Jordi Pere Cerdà, poeta d’honor d’enguany, recitats per l’actor Lluís Soler, amb música d’Eduard Iniesta, i una coreografia de Trànsit Dansa creada especialment. El festival s’allargarà fins el 24 d’octubre i comptarà amb  l’espectacle ‘He mirat aquesta terra’, el dissabte 22 d’octubre, un espectacle-concert basat en els versos de Salvador Espriu a càrrec de la Locomotora Negra, la Coral Sant Jordi, i els actors Mercè Pons i Quim Lecina. Al Teatre-Auditori Sant Cugat. (consulteu el programa).

Biel Barnils torna a organitzar l’after hour poètic el 22 d’octubre a les 12 de la nit al Casal de joves de TorreBlanca. Es projectarà l’històric documental ‘El Price dels poetes’ de Pere Portabella, que fa quaranta anys, i després els poetes David Caño, Enric Casasses, Núria Martínez Vernis i Carles Rebassa recitaran altres poetes.

També s’ha programat l’espectacle ‘Com si entrés en una pàtria’, el dissabte 23, un muntatge sobre els versos de Joan Maragall, amb dramatúrgia de Josep M. Miró i amb Mireia Calamanch i Oriol Genís.

Per celebrar el desè aniversari del festival,  també s’ha programat l’acte ‘L’honor dels poetes’, una trobada amb autors que han estat directors del festival i poetes d’honor de les edicions passades. HI participaran Montserrat Abelló, Feliu Formosa, Vicenç Llorca, Biel Mesquida, Francesc Parcerisas, Marta Pessarrodona, Màrius Sampere, Àlex Susanna i Joan Vergés. Oriol Izquierdo, director de la Institució de les Lletres Catalanes, presentarà l’acte. Es llegiran poemes de Josep Palau i Fabre.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any