Mas diu que el dret de decidir ha de regir la pròxima legislatura

  • Insisteix que el primer esglaó és el concert econòmic però no hi posa límits

VilaWeb
Redacció
05.10.2010 - 13:14

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El candidat de CiU a la presidència de la Generalitat, Artur Mas, ha fet avui una declaració (pdf) com a resposta a la declaració institucional d’ahir del president Montilla per a la dissolució del Parlament, i va servir per obrir, a la pràctica, la campanya electoral. Mas ha manifestat que a les pròximes eleccions hi havia en joc el model de govern i de país. En aquest senrtit, ha volgut posar l’accent sobre el dret de decidir i sobre la urgència per a combatre el concert econòmic.

‘Portem cent anys intentant convertir Espanya en un estat plurinacional i ara ens adonem que no ho és ni ho vol ser; hem topat amb una paret inflaquejable; per tant, cal que optar per un nou camí que passa pel dret de decidir’, ha dit. I ha afegit: ‘el primer esglaó d’aquest camí que proposta CiU és obtenir el concert econòmic’. Mas ha dit que aquest dret de decidir no té límits ‘perquè Catalunya s’ha de comportar com una nació’.

També ha volgut deixar clar que ‘el canvi del qual parla CiU és un canvi de model en tots els sentits, en cap cas un retorn a maneres de fer passades’. A banda del dret de decidir, Mas ha fixat la superació de la crisi com a principal objectiu i ha dit que la manera de fer-h passa per la creació d’empreses i de llocs de treball.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any