Els mossos desallotjen l’edifici ocupat de la plaça de Catalunya

  • Vídeo de VilaWeb TV sobre els incidents que hi hagué al centre de la ciutat

VilaWeb
Redacció
30.09.2010 - 00:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Cap a les 15.00 els agents dels mossos d’esquadra van desplegar un dispositiu de quinze furgonetes davant del que va ser l’edifici del Banesto, ocupat des del dia 25 de setembre amb motiu de la vaga. Equips d’antidisturbis i la brigada d’informació van entrar a l’edifici i hi van retenir els ocupants, que en aquells moments eren entre vint i trenta.

Mentrestant, a fora l’edifici, davant del cordó policíac, simpatitzants dels activistes i vaguistes es van concentrar per a protestar pel desallotajment. La policia va fer aleshores una primera càrrega per a dispersar-los cap a al Passeig de Gràcia. La policia va intentar aleshores desallotjar també el passeig de Gràcia fins a la Gran Via, cosa que va derviar en diverses topades, algunes greus, amb activistes i vaguistes, davant la perplexitat de veïns i turistes.

Des d’aquest moment, i fins pràcticament acabada la manifestació dels sindicats a quarts de vuit del vespre, hi va haver forts aldarulls pel centre de Barcelona. Tant va ser així, que en un moment es va estar a punt de cancel·lar la manifestació a mig recorregut. Es van incendiar contenidors i alçar barricades en una batalla campal. Hi hagueren desenes de detinguts. Els ocupants retinguts a l’edifici, per la seva banda, van abandonar-lo, d’un a un, poc abans de la manifestació, acompanyats per la policia.

El Moviment del 25 de setembre, responsable de l’ocupació de l’edifici, ha emès un comunicat en què afirma que el jutge va ordenar ‘sobreseïment del cas’, denuncien que el desallotjament fou ‘totalment il·legal’, i afirmen que els mossos ‘van colpejar violentament’ la gent que hi havia davant de l’edifici. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any