Una passejada pel Mercat de Música Viva de Vic

  • Repassem els concerts més notables d’aquesta fira, que comença avui

VilaWeb
Bel Zaballa i Jordi Carreño
16.09.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El lliurament del Premi Puig-Porret a Raynald Colom va obrir ahir el 22è Mercat de Música Viva de Vic. Ara, els concerts comencen avui: un centenar fins diumenge, repartits pels deu escenaris de la capital d’Osona. Rock, pop, folk, soul, funk, clàssica… Tots els estils hi tenen cabuda en el principal aparador de la música que es fa al nostre país. Per saber-ne una mica més, de què s’hi pot veure i, sobretot, sentir, VilaWeb TV us proposa una guia dels concerts més notables.

El concert inaugural, que començarà a les vuit del vespre a l’Atlàntida (Centre d’Arts Escèniques d’Osona), dins el teatre Ramon Montanyà, serà ‘Transversal‘. És una coproducció del Mercat i del Festival de la Porta Ferrada, a càrrec de Pedro Javier González, Raúl Rodríguez i Triloku Gurtu.

Entre els concerts, que s’allargaran fins a la matinada, hi ha els de l’InVictro, l’Off del Mercat, que ha acabat afegint-se a la programació oficial. Per l’InVictro, hi passaran les ofertes més innovadores: Samitier, Inspira, Mine!, Edith Crash, Fred i Son, Maria Coma, Joan Colomo, La iaia, At Versaris amb Asstrio i els Surfing Sirles i Mujeres, que hi presenten un espectacle conjunt.

El Mercat de Música Viva tira molt per les coproduccions. Entre les que s’oferiran hi ha la de Quimi Portet amb Cesare dell’Anna, la de Safanòria amb Brian Damage i l’espectacle ‘Terra i Cultura’ de Meritxell Gené, Ivette Nadal i Joanjo Bosk.

Com dèiem, música de tots els estils: de l’ska des Reboster o de la Gossa Sorda, al rock i surf de Very Pomelo, passant pel jazz del Manel Camp Quartet, la fusió de la Carrau, la cançó de Rafa Xambó, la rumba de la Troba Kung-Fu, el funk de Soul Atac, el pop de The New Raemon i la música tradicional de la Companyia Elèctrica Dharma. Heus ací tota la programació del Mercat (pdf).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any