El Consell i els empresaris valencians responen a Blanco reclamant l’arc mediterrani

  • El ministre havia anunciat l'entrada en funcionament del TGV Madrid-València

VilaWeb
Redacció
14.09.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de l’Associació Valenciana d’Empresaris (AVE), Francisco Pons, i el vice-president del Consell i conseller de Comerç, Vicent Rambla, es van felicitar, amb recels, per l’arribada del TGV a València des de Madrid anunciada pel ministre de Foment espanyol. Tant el govern com els empresaris van insistir que l’autèntica prioritat i ‘gran necessitat’ era la connexió nord-sud. Els empresaris, sobretot, van insistir de manera contundent en la necessitat de connectar amb el TGV Alacant amb Europa passant per València i Barcelona.

‘No vull que els meus néts continuïn reclamant el corredor com no hem parat de fer aquests últims trenta anys; no tindria gens de sentit’, va dir Pons. Alhora, va demanar a tots els territoris de l’arc mediterrani que unissin esforços per exigir al govern espanyol aquesta infrastructura tan necessària. ‘El corredor és la base de la riquesa per a aquests territoris i per a Europa’, va reblar el representant dels empresaris.

El vice-president del govern, Vicent Rambla, que va centrar el discurs en la necessitat de connectar Alacant amb Castelló, va ser més vehement a l’hora de criticar Zapatero: ‘El president espanyol no té dret de limitar el progrés d’aquest territori.’ I va demanar la connexió del TGV del País Valencià tant amb el corredor mediterrani com amb Madrid.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any