El foc a la Vall d’Albaida ja ha cremat 2.500 hectàrees i continua descontrolat

  • Urbanitzacions desallotjades i carreteres tallades · El ponent, fort i molt sec, que continuarà fins a migdia, dificulta molt l'extinció

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
08.09.2010 - 08:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els veïns de la Vall d’Albaida s’han llevat avui al matí veient com les les flames de l’incendi que crema des de dilluns al vespre avancen sense control (vídeo). El foc ha afectat sis termes municipals d’aquest comarca i del Comtat, ja han calcinat unes 2.500 hectàrees de bosc i algunes casetes de Bocairent, on ha arribat fins al pati de l’escola. El vent, de ponent i sec, bufa amb molta força i durarà fins a migdia.

Controlada la situació a Agullent

La situació d’Agullent, que és on va començar l’altre incendi de la Vall i on els bombers van arribar moltes hores abans, ja sembla controlat, encara que ha cremat moltes hectàrees, fins molt a prop de les fàbriques, de la Font Jordana i a tocar del pavelló municipal i de l’escola. Segons alguns veïns a VilaWeb, el paisatge és desolador i el fum encara es pot veure des de molts quilòmetres de distància.

Carreteres tallades

El foc ha obligat a tallar moltes carreteres i tots els accessos a Bocairent. A més, s’ha suspès el transport ferroviari entre Xàtiva i Alcoi. Des de primera hora del matí, hi ha un servei alternatiu per carretera entre Alcoi i Ontinyent i entre Ontinyent i Xàtiva.

Més incendis

A banda els incendis de la Vall d’Albaida, un dels quals ja s’ha pogut controlar, ahir n’hi hagué dos més al País Valencià: l’un, ja controlat, a Simat de la Valldigna (la Safor), que ha cremat 167 hectàrees; i un altre entre Rafelguaraf i Barxeta (Costera), encara no controlat.

Enllaços
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any