L’Ajuntament de Valls va ser investigat per l’Oficina Antifrau de Catalunya

  • per possibles irregularitats en l’adjudicació de les obres del pavelló municipal.

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
07.09.2010 - 15:23

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Segons ha publicat avui el web d’Economia Digital, l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) ha cridat l’atenció a l’Ajuntament de Valls per irregularitats comeses en l’adjudicació de les obres de construcció del pavelló poliesportiu municipal, ubicat al barri del Fornàs i inaugurat fa poc menys d’un any.

Segons aquest web els fets es remunten al 2009, quan l’OAC va rebre una denúncia que feia referència a aquesta concessió. L’OAC va obrir una investigació i va trobar-hi un aparent conflicte d’interessos entre un càrrec electe i la política urbanística que realitza la corporació.

Les obres del poliesportiu municipal es van adjudicar a l’empresa Carbonell Figueres, on hi treballa el marit de la regidora d’Esports, Cultura i Joventut, Judit Fàbregas.

A la junta de govern, en la qual es va decidir aquesta adjudicació del concurs, Fàbregas hi va assistir com a convidada, encara que no n’era membre#. L’OAC també va investigar l’adjudicació de la publicitat dels espectacles municipals a l’empresa El Vallenc, on ella hi havia treballat i que, a més, és propietat de Francesc Fàbregas, pare de la regidora. Tots dos assumptes podrien haver representat un # conflicte d’interessos, que és el que l’OAC va investigar.

Vilaweb ha parlat amb l’alcalde de Valls, Albert Batet, el qual ha aclarit que la investigació ja està tancada i que l’OAC no va trobar cap indici de frau en les actuacions del consistori. Fins i tot, afirma Batet, l’OAC ens va felicitar per la nostra col·laboració en tot el procediment. L’Ajuntament va encarregar un informe intern sobre el tema i un d’extern a la Universitat Rovira i Virgili. Tots dos informes exculpaven la regidora Judit Fàbregas de cap comportament il·lícit. #Malgrat que la relació de parentiu no vulnera en sentit estricte cap precepte de la legislació vigent, l’OAC va suggerir a l’Ajuntament de Valls que dugui una gestió més transparent, ja que aquestes situacions poden dur als ciutadans a posar en dubte l’objectivitat de les decisions per part dels regidors. De fet, aquest tema va ser motiu de burla a través d’unes enganxines que es van repartir per Valls fa poc més d’un any.

A dia d’avui, l’expedient està tancat i Batet afirma que va ser felicitat per l’OAC per la col·laboració de l’Ajuntament en la investigació dels fets.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any