Una setantena d’ajuntaments promouran plegats l’autodeterminació

  • Signen un manifest al monestir de Sant Pere de Rodes · Volen que el nou president de la Generalitat convoqui un referèndum sobiranista

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
06.09.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Setanta-tres ajuntaments del Principat van donar suport ahir al ‘Compromís municipal sobiranista de Sant Pere de Rodes’ (pdf). Presentat en una reunió tinguda ahir al monestir de l’Alt Empordà, propugna un referèndum d’autodeterminació.

Segons Decidim.cat, han donat suport a la proposta gairebé 1.500 regidors, de formacions polítiques diverses, tant de municipis governats per CiU i ERC, com pel PSC, ICV i independents. Una quarantena de batlles dels consistoris ‘moralment exclosos’ de la constitució espanyola i un centenar de regidors sobiranistes van assistir ahir a la signatura del compromís.

Com que, segons el document, l’estat espanyol és cada vegada més ‘centralista i uniformitzador’, els responsables municipals expressen ‘en veu alta i clara’ la voluntat de continuar empenyent per avançar d’una manera efectiva cap a la convocatòria d’un referèndum d’autodeterminació. ‘Ja és arribada l’hora de començar a dir ‘Adéu, Espanya! D’una manera pacífica i cordial’, acaba dient.

Les accions continuaran passades les eleccions

Els batlles es comprometen a reclamar al pròxim president del govern que capitanegi la convocatòria d’un referèndum vinculant sobre l’autodeterminació, per donar resposta a una demanda majoritària dels ciutadans del Principat. Entre més coses, volen arribar al centenar d’ajuntaments adherits i que també s’hi adhereixi el futur president de la Generalitat. Però, fins passades les eleccions de la tardor, no faran cap més acció per no interferir la campanya, segons que va dir el batlle del Port de la Selva, Genís Pinart, a VilaWeb abans de la reunió.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any