La celebració festiva a Barcelona acaba de nou amb incidents

  • Canaletes va ser el punt de trobada un any més · Arreu del país els carrers i les places es van tenyir de blau-grana

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
17.05.2010 - 00:19

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Tot just que es va acabar el partit arreu del país va començar la festa amb l’esclat de petards i les primeres caravanes de cotxes i motos. La festa va ser molt especial al Camp Nou on els grups Obrint Pas i Companyia Elèctrica Dharma van animar el públic mentre els jugadors es retiraven al vestidor per a començar la festa. Precedits pel cant de l’himne del Barça, a càrrec del Cor Jove de l’Orfeó Català, els intengrants del primer equip van tornar a la gespa per a celebrar el campionat amb el tradicional repertori de frases i comentaris. El capità Xavi va recórrer al ‘que n’aprenguin’ de Joan Laporta, que va rebre un record especial de Pep Guardiola. L’al·lusió al president blaugrana va ser rebuda amb xiulets per una part important dels espectadors.

A Barcelona el centre de la ciutat va ser inundat immediatament per desenes de milers de persones que van celebrar fins ben entrada la matinada el triomf de l’equip. La policia havia tallat el trànsit des de la Gran Via i TV3 havia instal·lat una pantalla gegant a la Plaça Catalunya, que no va retransmetre el partit però va ensenyar la festa posterior i des d’on es van oferir diverses actuacions. Tot el centre de la ciutat, però, va ser envaït per riuades de gent que s’hi dirigien i, especialment, per cotxes i motos fent sonar els clàxons a la Gran Via.

Aldarulls a Canaletes, amb un centenar de detinguts

Com ja va sent habitual de matinada hi ha hagut incidents importants al centre de la ciutat (vegeu-ne aquesta crònica en vídeo). La policia va carregar de forma dura en diversos carrers, dissolent grups que havien fet derivar la festa en violència. Poc després de la una de la matinada la Plaça de Catalunya va quedar completament neta. El resultat dels incidents: cent quatre detinguts i un centenar de ferits, segons fonts policíaques.

En la majoria de les ciutats del país s’hi van viure també concentracions més o menys espontànies de celebració del títol. A Girona la festa va tenir el seu epicentre a la Plaça Catalunya mentre la Plaça de Font de Tarragona era el lloc on els aficionats es concentraven en aquella ciutat. A Lleida la majoria de culés es van aplegar a la cruïlla entre els carrers Bisbe Ruano, Magí Morera, Puis XII i Ramon i Cajal. Dues mil persones també van envair la Font de Castàlia a Castelló. A Manresa, Vic, Alcoi, Gandia, Elx, Palma i moltes altres ciutats grups de persones han entonat l’himne del Barça pels carrers, passejant les banderes blaugrana i la senyera.

També a l’estranger

La celebració, però, no ha estat només al nostre país. En diverses ciutats estrangeres com ara Madrid, Nova York o Londres grups d’afeccionats del Barça s’han concentrat i han celebrat la victòria. Uns cinquanta seguidors de l’equip han anat a Madrid a la Plaça de la Cibeles on l’ajuntament de la capital espanyola havia encerclat la font per si guanyava la lliga el Madrid. A Nova York uns centenars de persones s’han concentrat al SoHo per a seguir en directe el partit i han celebrat la victòria al Nevada Smith. Un pub de Kensington ha estat el punt de trobada també a Londres.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any