Hereu va acceptar dir que havia votat en el referèndum de la Diagonal, sense saber si ho havia aconseguit

  • Algú ha votat també simulant ser Fernández Díaz

VilaWeb
Redacció
12.05.2010 - 11:39

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Vanguardia publica avui un vídeo on de la lectura de llavis del moment en què el batlle de Barcelona, Jordi Hereu, va emetre el seu vot en el referèndum sobre la Diagonal es dedueix que el sistema va fallar i es veu com Hereu accepta el suggeriment del tècnic de dir que ha votat, quan no està clar si havia votat o no. L’Ajuntament ha reconegut que mentre el batlle votava hi va haver un problema en el sistema que va fer Hereu dubtés si havia votat o no.

Els problemes amb el sistema de votació han estat constants. Avui s’ha sabut que el dirigent del PP Alberto Fernández Díaz s’ha trobat que algú havia votat en nom seu.

El cap del Partit Popular a l’Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha volgut votar avui en la consulta sobre el futur de l’avinguda Diagonal però no ha pogut: en el sistema constava que ja havia votat el dia abans cap a migdia per internet. Tot i que en un principi Fernández Díaz s’ha mostrat prudent per si algú ‘de confiança’ havia votat per ell, més tard el PP de Barcelona ha denunciat que algú havia suplantat la identitat del dirigent del partit. Ara el PP estudia si presenta una reclamació perquè s’aclareixi qui va votar en nom de Fernández Díaz.

Els fets han tingut lloc a quarts d’onze del matí, quan el president del PP de Barcelona es disposava a votar al Centre Cívic de la Texonera, al districte d’Horta Guinardó. Quan ha facilitat el DNI, el sistema no el deixava accedir per votar i el servei tècnic li ha comunicat que constava que Fernández Díaz ja havia votat ahir a les 12:23 hores. A aquesta hora, el dirigent popular barceloní era en una conferència de premsa al Poblenou que es va allargar fins a la una del migdia. Davant d’aquests fets, el dirigent del PP ha tornat a demanar al batlle de Barcelona, Jordi Hereu, ‘transparència i objectivitat’.

Fins ahir a la nit, 62.938 persones havien votat en la consulta popular sobre el futur de la Diagonal de Barcelona, una xifra que suposa el 4,45% del cens. Dels que han votat, el 55,3% ho han fet a través d’internet i el 44,6%, en punts de votació presencial.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any