12.03.2010 - 06:00
Fa poques setmanes la cuinera Carme Ruscalleda va dir-ho ben clar: ‘L’esclat de la cuina catalana no és una moda, és un renaixement.’ Tenim alguns dels millors cuiners del món, tenim enòlegs i ‘sommeliers’ molt ben formats, tenim centres capdavanters com la Fundació Alícia, tenim gastrònoms i tenim la riquesa de la dieta mediterrània, tan en voga i més que ho serà. Des de VilaWeb volem contribuir a exposar aquest moment brillant de la gastronomia catalana, tant de la cuina d’autor, la més experimental, com de la cuina tradicional i popular. Neix el canal VilaWeb Gastronomia.
Al canal de gastronomia de VilaWeb, hi publicarem articles d’actualitat i de fons sobre gastronomia, amb un apartat especial dedicat al vi, que aquestes últimes dècades també viu un moment de transformació i de qualitat espectacular, però que necessita més consumidors.
Més en concret, en aquest canal, hi publicarem informacions sobre fires gastronòmiques de tots els Països Catalans; articles sobre gastronomia com a fet cultural i en diàleg amb les altres arts; recursos com ara blocs, webs…, perquè el lector pugui millorar el seu saber en coses del menjar i del beure, en un mot, del degustar.
Finalment, des d’aquest canal, s’hi podran compartir receptes sobre productes concrets, curiositats alimentàries i tot d’aspectes que afaiçonen un espai de gaudi dels sentits.
Bon profit.