Els fons digitals catalans, més accessibles

VilaWeb
Redacció
04.01.2010 - 17:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació ha posat en funcionament el cercador Eureca! (Enllaç Unificat a Recursos Electrònics de Catalunya) per a facilitar la difusió del patrimoni digital de Catalunya i augmentar la visibilitat de les col·leccions digitalitzades o d’interès català. Permet accedir, així, a més de 170.000 documents digitals (llibres, revistes, fotografies, mapes, cartells…), allotjats en servidors d’unes quantes institucions. En aquest sentit, Eureca! funciona de manera semblant a la biblioteca digital Europeana, d’àmbit europeu.

En les cerques d’Eureca! s’incorpora l’opció d’ampliar-la a Europeana i en cercadors d’internet com Google. Actualment s’hi poden trobar referències de més de 170.000 objectes digitals presents a les col·leccions d’interès cultural i científic següents: Arxiu de Revistes Catalanes Antigues, Revistes Catalanes amb Accés Obert, Cartoteca Digital, Memòria Digital de Catalunya, Escena Digital, Tesis Doctorals en Xarxa, Dipòsit de la Recerca de Catalunya i Materials Docents en Xarxa.

Progressivament, s’hi aniran afegint les referències de documents digitalitzats en arxius, museus i materials audiovisuals catalans o d’interès català. D’aquesta manera, Eureca! vol oferir un primer inventari del material digitalitzat i disponible a Internet d’un autor o una temàtica concrets.

Enllaços
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any