Vicent Torrent (Al Tall): ‘Proclamem en boca de Jaume I la seua obra: la sobirania i la unitat de la nació’

  • El músic ha conversat amb els lectors de VilaWeb

VilaWeb
Redacció
05.11.2009 - 20:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Vicent Torrent, d’Al Tall, ha conversat amb els lectors de VilaWeb aprofitant que dilluns presenten a Barcelona el seu últim espectacle, ‘Vergonya, cavallers, vergonya’, centrat en l’obra de Jaume I. ‘Per nosaltres, allò important és l’obra de Jaume I. Per això, en la cantata juguem amb els ossos corcats i incerts del rei en Jaume. A partir d’ací, anem proclamant en boca d’ell quina és la seua obra: la sobirania i la unitat de la nació’, ha dit Torrent (podeu llegir la conversa sencera).Vicent Torrent no només han parlat de música sinó també de la situació política valenciana. En aquest sentit, ha dit que el títol de l’espectacle, ‘Vergonya, cavallers, vergonya’, es podia traslladar a l’actualitat política del país: ‘Demanem simbòlicament al rei en Jaume que torne a pronunciar aquest crit contra polítics i intel·lectuals que traicionen el poble’.

‘Les cançons que se’ns han caigut de les mans, ja no són nostres, són del poble’, ha dit el músic, en referència a que molta gent canta les cançons d’Al Tall per les places, a voltes, sense saber que són d’Al Tall.

Sobre els canvis que ha suposat internet per la música, Torrent ha dit: ‘Crec que la xarxa socialitza el coneixement de l’art, la música i tot en general. No estic estimulant la pirateria, però quan més rode la cosa, millor per a tots.’

El concert de dilluns, que començarà a les nou del vespre a la sala Oriol Martorell de l’Auditori, serà presentat per la periodista Núria Cadenas. També hi participaran Tomeu Penya i Jan Maria Carlotti.

Premi per la Dignitat

Avui s’ha sabut que Al Tall serà un dels quatre guardonats a principis del 2010 amb els Premis Dignitat, juntament amb l’historiador Josep Termes, l’associació Memòria de Mallorca i el periodista navarrès Emilio Silva Barrera.

El jurat argüeix que Al Tall rep el premi ‘per la seva molt digna tasca de recuperació de la memòria històrica als Països Catalans; amb el seu darrer disc recorda com Jaume I desafiava els seus cavallers a iniciar una batalla amb la frase ‘vergonya, cavallers, vergonya’. Aquestes paraules ens ha d’empènyer a recuperar la nostra Dignitat lluitant per deixar de ser un poble sotmès.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any